Veilinghuizen

Van oudsher wordt kunst geveild. Vindt hedendaagse kunst vooral via galerieën zijn weg naar kopers, andere kunst wisselt vooral via kunsthandelaren en kunstveilingen van eigenaar. Hierna vindt u de grootste Nederlandse veilinghuizen (of Nederlandse vestigingen van internationale veilinghuizen) op een rij.

Het Zeeuws Veilinghuis
Middelburg

Het Zeeuws Veilinghuis

Het Zeeuws Veilinghuis te Middelburg organiseert vier kunst- en antiekveilingen per jaar. Door de sterke focus op kwaliteit behoort het tot de top van Nederland en België. Enkele specialiteiten: Schilderijen uit voormalig Nederlands Indië, Zilver, Aziatica (w.o. Chinees porselein), Sieraden, Kunst en antiek gerelateerd aan Zeeland.

Notarishuis Arnhem
Arnhem

Notarishuis Arnhem

Notarishuis Arnhem, sinds 1959 gevestigd in een historisch pand in een van de mooiste straten van de Arnhemse binnenstad, behoort tot de meest gerenommeerde veilinghuizen van Nederland. Het monumentale pand in de Bakkerstraat vormt het sfeervolle decor voor de drie Kunst- en Antiekveilingen en de zes Inboedelveilingen die er jaarlijks worden gehouden. Tijdens de gezellige kijkdagen (vrij entree, ook in het weekend), voorafgaand aan iedere veiling, kunt u op uw gemak alles wat onder de hamer gaat komen bekijken. U kunt er verrassende ontdekkingen doen. Alle categorieën van de te veilen objecten hebben een vaste plaats in het Notarishuis, de schilderijen bijvoorbeeld grotendeels beneden in de "veilingzaal" en het zilver en de sieraden in de "zilverkamer" op de eerste verdieping. De dan ook aanwezige medewerkers geven u graag op uw verzoek alle gewenste informatie.

AAG - Arts & Antiques Group
Amsterdam

AAG - Arts & Antiques Group

AAG richt zich in alle breedte op kunst-, antiek- en verzamelobjecten van goede kwaliteit.

Ald Fryslân
Ijlst

Ald Fryslân

Het veilinghuis richt zich op het taxeren en veilen van roerende zaken, met name kunst, antiek, curiosa, sieraden en zilver.

Bonhams
Amsterdam

Bonhams

Bonhams is een gerenommeerd Brits veilinghuis en een de oudste en grootste veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek.

Christie's
Amsterdam

Christie's

Veilinghuis Christie’s wordt door velen gezien als de aangewezen organisatie voor het kopen en verkopen van kunst en antiek in Nederland. Maar ook het taxeren van kunstvoorwerpen behoort tot haar activiteiten.

Het Middelburgs Veilinghuis
Middelburg

Het Middelburgs Veilinghuis

Een kunst- en antiekveiling met inzendingen uit heel Nederland en het buitenland.

Het Vendu Notarishuis
Rotterdam

Het Vendu Notarishuis

Het Vendu Notarishuis organiseert in principe twee maal per jaar (in voor- en najaar) een kunst- en antiekveiling.

Onder de Boompjes
Leiden

Onder de Boompjes

Veilinghuis Onder de Boompjes is gevestigd in Leiden en is gecertificeerd lid van de Federatie TMV, de brancheorganisatie voor veilinghouders en taxateurs.

Oprechte veiling
Haarlem

Oprechte veiling

In de Oprechte Veiling te Haarlem, voormalig Notarishuis, wordt al sinds 1914 geveild.

Van Stockum's
Den Haag

Van Stockum's

Van Stockum's Veilingen B.V. is één der oudste Nederlandse veilinghuizen, sinds 1833 gespecialiseerd in boek-, prent-, antiek- en muntveilingen.

Veilinghuis De Eland De Zon Loth Gijselman
Diemen

Veilinghuis De Eland De Zon Loth Gijselman

Dit veilinghuis houdt vijf keer per jaar in Diemen avondveilingen van kunst, antiek en inboedels uit nalatenschappen, particuliere collecties en faillissementen.

Venduehuis der Notarissen
Den Haag

Venduehuis der Notarissen

Het oudste veilinghuis van Nederland werd opgericht in de tijd van Napoleon.


Partners

Organisaties die actief zijn op het terrein van (beeldende) kunst, zijn partner van het Nationaal Kunstplatform:

Nieuwsbrief

Het Nationaal Kunstplatform houdt u op de hoogte met zijn maandelijkse nieuwsbrief. Neem nu een kosteloos abonnement.

Kunstbeurzen

Nederland kent een groot aantal kunstbeurzen, waarvan de meeste jaarlijks plaatsvinden. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste Nederlandse kunstbeurzen.


Contact

Klik hier voor bezoek-, post- en
e-mailadres.

Nationaal Kunstplatform