Partners van het Nationaal Kunstplatform

Een overzicht van de partners van Nationaal Kunstplatform met een kort profiel.

Partner zoeken

Zoekopdracht
Zoeken in
zoeken
Wissen

Als u betrokken bent bij een organisatie die partner wil zijn van het Nationaal Kunstplatform, klikt u hier

.

Beeldende Kunst


anningahof.nl

Anningahof

Anningahof ligt aan de rand van Zwolle. Het park met veel fraaie begroeiingen is bijna 6 ha groot en heeft de Natuur Schoon Wet (NSW)-status. Jaarlijks wordt in het park en de bebouwing een nieuwe tentoonstelling gehouden met hedendaagse beeldhouwkunst. Er exposeren steeds ca 80 kunstenaars. De beelden zijn te koop en vele kunstliefhebbers/instellingen (bedrijfsverenigingen, Buitenlandse Zaken, gemeenten en particulieren) zijn hier geslaagd. De vele perspublicaties bevorderen en bevestigen de kwaliteit en bekendheid van het park. Op de website treft u uitgebreide informatie over de kunstenaars, hun werken en het park.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.anningahof.nl

artlaren.nl

Art Laren

De kunstbeurs Art Laren vindt elk jaar in juni plaats en wordt gehouden op de Larense Brink. Gerenomeerde galeries presenteren de kunstwerken van internationale kunstenaar in luxe paviljoens onder de rustieke bomen en aan de vijver van de brink. Er heerst daardoor een bijzondere sfeer rond het evenement. Ongeveer 60 % van de ruim 12.000 bezoekers komt van buiten het Gooi. In 2014 wordt Art Laren voor de 19e keer gehouden. Art Laren wordt professioneel georganiseerd door de Kiwanis Club Laren, die de netto opbrengst van de kunstmanifestatie aan goede doelen ten goede laat komen.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.artlaren.nl

glaskunst-ellenkuijl.nl

atelier Akwaaba

De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is Ellen Kuijl’s vaste werkplaats. De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt. Tevens organiseert Ellen workshops G L A S F U S I N G. Je maakt onder professionele begeleiding een schaal of een lamp met Artista en Bullseye glas. De workshop begint om 11.00 uur en de workshop duurt tot 16.00 uur. De kosten van de workshop zijn € 85,- inclusief lunch, materialen van glas, stookkosten en BTW.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.glaskunst-ellenkuijl.nl

coda-apeldoorn.nl

CODA


Nationaal KunstplatformBezoek de website www.coda-apeldoorn.nl

deketelfactory.nl

De Ketelfactory

De Ketelfactory is een projectruimte voor beeldende kunst in Schiedam en staat onder leiding van Winnie Teschmacher. In de korte tijd van haar bestaan (sinds 2009) heeft De Ketelfactory zich een opmerkelijke status verworven. Er worden 3 á 4 tentoonstellingen per jaar georganiseerd waarbij kunstenaars uitgedaagd worden om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van hun werk. Kunstenaars die werken vanuit hun fascinaties voor wetenschap, spiritualiteit, filosofie en cultuur. De Ketelfactory wordt mogelijk gemaakt door een mecenaat van Nolet Distillery.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.deketelfactory.nl

GrachtenGalerie.nl

GrachtenGalerie

In de galerie zijn er maandelijks verschillende exposities met als uitgangspunt Contemporary Art (moderne kunst). De deuren zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 - 17:00 uur en tevens op afspraak. Het eerste jaar is met veel enthousiasme gedraaid en komend jaar begroeten zij nog meer bijzondere kunstenaars maar zien er ook zeker terug. Tevens streven zij naar nieuwe mogelijkheden en optimalisatie van de galerie. Dit mooie (kunst)leven en zij, staan niet stil. "GrachtenGalerie" is onderdeel van het succesvolle bedrijf "GrachtenAtelier". De drijvende krachten achter deze concepten zijn Caroline en Jacqueline, niet alleen tweelingen (verbondenheid) maar ook twee actievelingen (ondernemerschap). Hun uiteenlopende passies op culinair en creatief gebied blijken een gouden combinatie. Borrelen met collega’s of een zakelijk kunstdiner in inspirerende omgeving te midden van kunstwerken? Of bent u geïnspireerd door de exposanten en wilt u zelf aan de slag? Bij het GrachtenAtelier kunt u een van onze schilderworkshops boeken.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.GrachtenGalerie.nl

groningermuseum.nl

Groninger Museum

Collecties en presentaties vormen de basis van het Groninger Museum. Het Groninger Museum is extrovert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Met presentaties van nationale en internationale betekenis wil het Groninger Museum het publiek verwonderen en aanzetten tot meningsvorming.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.groningermuseum.nl

kunst.nl

Kunst.nl

Kunst.nl (voorheen Business Art Service) is al bijna dertig jaar marktleider in verhuur en verkoop van kunst aan bedrijven en instellingen in Nederland en België.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.kunst.nl

museumgouda.nl

Museum Gouda

TUSSEN HEMEL EN AARDE Museum Gouda ligt letterlijk “Achter de kerk”. Achter de kerk is een eeuwenoud straatje, waar Erasmus nog gehoepeld heeft. Achter de kerk verbindt de Sint-Janskerk, wereldberoemd door de Goudse Glazen, met het Museum en met de galeries van Menno Meijer, Arie Bouter, de Firma Van Drie (Roodbol) en galerie Open. Het museum beschikt over een ommuurde museumtuin met fraaie beelden en een groot terras. Een oase van rust in de binnenstad. In Museum Gouda komt de geschiedenis van Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm hebben overleefd, met ontwerptekeningen voor de Goudse Glazen en met schuttersstukken uit de 17e eeuw. De bezoeker ontmoet Erasmus, die in Gouda opgroeide en Dirck Crabeth, die in opdracht van Willem van Oranje en Philips II werkte. De bezoeker staat oog in oog met schilderijen van Daubigny, Redon, Fantin Latour, Weissenbruch, Tholen. Topstukken. Museum Gouda is gespecialiseerd in religieuze kunst uit de 16e eeuw, Haagse School uit de 19e eeuw en Gouds Plateel uit de 20e eeuw. Bier, kaas, pijpen en aardewerk; daarmee is de basis van de Goudse economie gelegd. Vandaar het motto: Museum tussen hemel en aarde. Wie het Museum dwars doorsteekt, komt op de Haven uit; de plek waar Gouda ontstaan is; stad aan Ijssel en Gouwe. Hier is ook de bloemsierkunst van Blom te vinden en galerie De Hollandsche Maagd. Wie houdt van geschiedenis, van schoonheid, van sfeer, is bij Museum Gouda aan het juiste adres.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.museumgouda.nl

thyade.nl

Galerie Kunstuitleen Thyade Art

Thyade Art, bekend van de kleurrijke kunst, is in maart 2015 verhuisd naar prachtige, nieuwe locatie in Rotterdam Centrum. Behalve 550m2 galerieruimte over verschillende niveaus, nu ook een gezellige Art Tearoom. Zeker een bezoek waard.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.thyade.nl

miriamvleugels.nl

Kunstatelier Miriam Vleugels

In het kunstatelier van Miriam Vleugels kunt u haar ‘vrije’ werken bezichtigen en een kijkje nemen in het fotoboek dat een overzicht geeft van haar totale collectie. Naast de aanwezige ‘vrije’ werken in haar atelier hanteert Miriam een geheel eigen wijze van werken. Hierbij bezoekt zij haar klanten vooraf om afmeting, kleur- en samenstelling van de compositie vast te stellen.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.miriamvleugels.nl

Partner worden?

Bent u betrokken bij een organisatie die partner wil worden van het Nationaal Kunstplatform?

Kunst


kunstuitleenzoetermeer.nl

Galerie Kunstuitleen Zoetermeer B.V.

In onze Galerie Kunstuitleen kunnen zowel particulieren als bedrijven terecht voor het huren of kopen van kunst. Onze collectie bestaat uit kunstwerken van bekende en getalenteerde kunstenaars. Bent u op zoek naar een bijzonder, uniek stuk? Wij bemiddelen ook bij persoonlijke opdrachten aan kunstenaars. Of u kunt bij ons terecht voor een persoonlijk kunstadvies voor uw interieur of bedrijfspand. In onze lijstenmakerij kunt u terecht voor het inlijsten van onder meer uw eigen kunstwerken, reclame-uitingen, foto's & kindertekeningen. Wij bieden een uitgebreide keuze kwalitatieve aluminium en houten lijsten.

kunstenaarvanhetjaar.nl

Verkiezing Kunstenaar van het jaar

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is de grootste en oudste verkiezing op het terrein van beeldende kunst in ons land. Door de opzet waarbij zowel een groot panel van deskundigen als het publiek hun stemmen uitbrengen en de integere uitwerking, biedt de uitslag elk jaar een goed beeld van de actuele waardering van Nederlandse kunst en kunstenaars.
Nationaal KunstplatformBezoek de website www.kunstenaarvanhetjaar.nl

stedelijkmuseumzwolle.nl

Stedelijk Museum Zwolle

Het Stedelijk Museum Zwolle bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte van het museum schuilt het Drostenhuis. Dit 16e-eeuwse pand herbergt onder andere een gedeelte van de vaste collectie en wisseltentoonstellingen. In de nieuwbouw van het museum zijn tentoonstellingszalen, een filmzaal en de museumcoffeeshop te vinden. De expositiezalen worden gebruikt voor afwisselende, tijdelijke actuele of historische tentoonstellingen. Het museum biedt de bezoeker de mogelijkheid om inzicht te verwerven en een mening te vormen door confrontatie met de kunsten uit heden en verleden. De cultuurhistorie van Zwolle en regio naast of tegenover de actuele kunst.

kunstkringgaasterland.nl

Stichting Kunstkring Gaasterland

Stichting Kunstkring Gaasterland heeft als doel de belangstelling voor beeldende kunst te bevorderen in de regio. Dit doel trachten zij te bereiken door het organiseren van diverse activiteiten en evenementen. Jaarlijks wordt er een kunstmarkt georganiseerd op de zaterdag van het pinksterweekend en in de bibliotheek van Balk zijn doorlopend tentoonstellingen. Daarnaast zijn er nog diverse plannen voor de toekomst. Mocht u interesse hebben kunt u 'vriend van de Stichting' worden door een bijdrage van 20 euro per jaar. Hierna krijgt u door middel van nieuwsbrieven de volledige informatie toegezonden en steunt u ons werk.

Partner worden?

Bent u betrokken bij een organisatie die partner wil worden van het Nationaal Kunstplatform?

Cultuur


Partner worden?

Bent u betrokken bij een organisatie die partner wil worden van het Nationaal Kunstplatform?


  Partners

  Organisaties die actief zijn op het terrein van (beeldende) kunst, zijn partner van het Nationaal Kunstplatform:

  Nieuwsbrief

  Het Nationaal Kunstplatform houdt u op de hoogte met zijn maandelijkse nieuwsbrief. Neem nu een kosteloos abonnement.

  Kunstbeurzen

  Nederland kent een groot aantal kunstbeurzen, waarvan de meeste jaarlijks plaatsvinden. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste Nederlandse kunstbeurzen.


  Contact

  Klik hier voor bezoek-, post- en
  e-mailadres.

  Nationaal Kunstplatform