NKP NIEUWSBRIEF
In deze nieuwsbrief vindt u weer een groot aantal ideeën voor ontmoetingen met kunst en cultuur voor iedereen, jong en oud, rijk en arm, man en vrouw.

Kunst Bloeit in Nederland en nog veel meer:
1. Kunst bloeit in Nederland
2. Art Eindhoven 2017
3. Floris Arntzenius en zijn passies
4. Verborgen Museumschatten
5. Voorjaarsexpositie
6. Kunst kort


1. Kunst bloeit in Nederland
In mei en juni kunnen kunstenaars in meerdere gemeenten markante en mooie stadsgezichten schilderen en tekenen. Kunstenaars schrijven zich in via www.kunstbloeit.nl. De gemaakte kunstwerken nemen deel aan een online verkiezing en maken kans op mooie geldprijzen. Ook worden ze later dit jaar in de verschillende gemeenten twee tot vier weken tentoongesteld in een verkoopexpositie.
Zie www.kunstbloeit.nl

2. Art Eindhoven 2017
Kom in het weekend van 8 en 9 april kunst kijken en kopen in het Klokgebouw in Eindhoven (voormalige Philips fabriek). Tijdens dit weekend exposeren 160 beeldend kunstenaars meer dan 1.000 kunstwerken. Als bezoeker kunt u genieten van een rijk scala aan kunstwerken, schilderijen, beelden, foto's en veel meer. Bestel nu uw toegangskaarten met 50% korting op http://arteindhoven.nl/toegangskaarten/.
Zie www.arteindhoven.nl

3. Floris Arntzenius en zijn passies
Floris Arntzenius wordt gerekend tot de generatie van de "kleine meesters" rond 1900. Hij schilderde graag Haagse straattaferelen, met veel winkelend publiek, vaak in de motregen. Veel minder bekend zijn zijn portretten, stillevens en tekeningen. Die bevinden zich voor een groot gedeelte in familiebezit. Floris Arntzenius was ook een begenadigd tekenaar. Van zijn schetsen laat Museum Gouda er vele zien die nooit eerder in het openbaar getoond zijn. In totaal zijn er honderd werken te zien. Voor de museumbezoekers liggen er elke zondag schetsboekjes klaar om zelf in het museum aan de slag te gaan.
Zie www.museumgouda.nl

4. Verborgen Museumschatten
In de tentoonstelling 'Keuzes, verhalen bij museumschatten' zijn museumstukken te zien die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. Aan Zwollenaren, kunstenaars en medewerkers van het museum is gevraagd welk collectiestuk zij graag aan het publiek wilden laten zien. Zij kozen werk waarop zij op hun eigen manier, door middel van een persoonlijk verhaal of kunst, een reactie geven. Hiermee biedt de tentoonstelling een uniek tijdsbeeld met verhalen uit de geschiedenis van Zwolle. Daarnaast toont het de breedte van de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle. Deze bestaat onder andere uit zilver, prenten, schilderijen, textiel, meubels, miniaturen op munten en meer.
Zie www.stedelijkmuseumzwolle.nl

5. Voorjaarsexpositie
Tijdens deze expositie toont Nicole Verhalle haar romantische schilderijen die willen prikkelen tot verwondering over het aardse. Daarbij herinterpreteert zij de schilderkunst. Siet Zuyderland maakte naam met schilderijen van gevangenissen en metrostations. Voor dat laatste onderwerp trok hij de hele wereld over. Hij blijft zich vernieuwen. De realistische voorstellingen werden droombeelden. Huub Simons verwerkt glas in zwerfkeien uit het Maasduinengebied. Vooral door het contrast van de materialen en de transparantie van glas krijgt het object iets luchtigs en ontstaan er bijzondere vormen.
Zie www.bakkerijbergen.nl

6. Kunst kort
= De twee gestolen schilderijen van Vincent van Gogh zijn terug op de plek waar ze horen. (http://www.nu.nl/cultuur-overig/4557729/gestolen-schilderijen-van-gogh-weer-terug-in-museum.html)
= Kunstbeurs TEFAF heeft dit jaar iets minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Zo'n 71.000 mensen kwamen af op het evenement in Maastricht. Vorig jaar waren dat er ongeveer vierduizend meer. (http://www.nu.nl/cultuur-overig/4553682/kunstbeurs-tefaf-trekt-minder-bezoekers.html)
= Bezoekers van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde kunnen dit jaar op het festivalterrein kennismaken met de Hollandse meesters zoals Rembrandt van Rijn. De organisatie is de samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum. (http://www.nu.nl/cultuur-overig/4552845/kunst-rijksmuseum-bezichtigen-zwarte-cross.html)

De volgende nieuwsbrief ontvangt u op of omstreeks 21 april 2017.

Elke nieuwsbrief maakt u attent op nieuwe exposities, optredens, evenementen en opmerkelijke feiten die gerelateerd zijn aan de Nederlandse kunst en cultuur.

Het Nationaal Kunstplatform is een activiteit van De Kunst Collega's B.V..


Klik hier voor de partners van het Nationaal Kunstplatform.
Als u partner van het Nationaal Kunstplatform wilt worden, klikt u hier.

Het abonnement op de nieuwsbrief van het Nationaal Kunstplatform is kosteloos en zonder verplichtingen. Als u zelf of iemand anders een gratis abonnement op de Nationaal Kunstplatform nieuwsbrief wilt geven, klikt u hier.
Als u de Nationaal Kunstplatform Nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klikt u hier.


Disclaimer
Partners van het Nationaal Kunstplatform kunnen in de nieuwsbrief zelf en kosteloos hun nieuws en aanbiedingen publiceren. Het Nationaal Kunstplatform fungeert daarbij als intermediair. U ontvangt deze nieuwsbrief als aangemelde abonnee. Het Nationaal Kunstplatform attendeert u met de nieuwsbrief op bijzondere culturele activiteiten in ons land. Het Nationaal Kunstplatform is een particulier initiatief zonder winstoogmerk, gelieerd aan Stichting Kunstweek.


Partners

Organisaties die actief zijn op het terrein van (beeldende) kunst, zijn partner van het Nationaal Kunstplatform:

Nieuwsbrief

Het Nationaal Kunstplatform houdt u op de hoogte met zijn maandelijkse nieuwsbrief. Neem nu een kosteloos abonnement.

Kunstbeurzen

Nederland kent een groot aantal kunstbeurzen, waarvan de meeste jaarlijks plaatsvinden. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste Nederlandse kunstbeurzen.


Contact

Klik hier voor bezoek-, post- en
e-mailadres.

Nationaal Kunstplatform